We staan aan het begin van een nieuw en groot avontuur. Dit is één van de (kleinere) bomen die zijn moeten wijken voor de bouw van onze nieuwe gezinswoning met ruimte voor de praktijk van Hoofdweg. 

Deze beuk is in juli omgedaan en de wortels met een deel van de stam zijn blijven staan om gemakkelijker verwijderd te kunnen worden door de grondwerker. Dit weekend zagen we het nieuwe ontluikende groen. Het eerste woord dat in me opkwam was ‘veerkracht’. Over veerkracht zijn al heel veel woorden geschreven en gesproken. Maar voor mij is veerkracht telkens opnieuw kiezen voor ‘nieuw leven’ en ‘niewe wegen durven gaan met de blik op onze droom’
We willen heel ‘circulair’ bouwen : met houtskelet en strobalen, met leem en zo weinig mogelijk impact op het milieu. Ons huis komt ook te staan vlakbij een natuurgebied. Zo kan Hoofdweg ook programma’s aanbieden in én met de natuur. Want het is bewezen : de natuur en bewegen in de natuur werkt helend!

We zullen nog veel veerkracht nodig hebben dit en volgend jaar tijdens de bouw. Maar we geloven heel sterk in onze droom en in een plek waar wijzelf, maar ook de klanten van Hoofdweg, tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de helende en zuurstofrijke omgeving.